Skip to main content
Vietnamesisk-inspirert hyse

Vietnamesisk-inspirert hyse

med ferske grønnsaker og lime-soyasaus

Denne vietnamesiske fiskeretten byr på friske farger og spennende smaker. Pannestekt hyse serveres med luftig ris, søt mango, sprø agurk og oppfriskende mynte og koriander. Retten toppes med en sursøt soyasaus med chili, lime, hvitløk og ingefær.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Pesce
Hvede
Soja
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rød chili

2 stk

Hvitløk

250 g

Hyse

½ stk

Mango

1 stk

Lime

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

2 ts

Ingefær

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2552 kj
Fett9.7 g
Mettet fett1.5 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker18.3 g
Fiber6.3 g
Protein38.8 g
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær lime i båter.

Skrell og riv ingefær.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland saus
3

Bland chili, limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i en liten skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Forbered frukt og grønt
4

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk salat.

Finhakk mynte og koriander.

Skjær agurk i 1 cm tynne staver.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Server
6

Anrett ris i skåler og topp med mango, salat, agurk og fisk.

Øs saus over fisk og ris, og garner med mynte og koriander.