Denne vietnamesiske fiskeretten byr på friske farger og spennende smaker. Pannestekt hyse serveres med luftig ris, søt mango, sprø agurk og oppfriskende mynte og koriander. Retten toppes med en sursøt soyasaus med chili, lime, hvitløk og ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvitløk
250 g
Hyse
½ stk
Mango
1 stk
Lime
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
2 ts
Ingefær
1 stk
Salat
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skjær lime i båter.
Skrell og riv ingefær.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland chili, limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i en liten skål.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.
Grovhakk salat.
Finhakk mynte og koriander.
Skjær agurk i 1 cm tynne staver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Anrett ris i skåler og topp med mango, salat, agurk og fisk.
Øs saus over fisk og ris, og garner med mynte og koriander.