topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikertpita

Vegetarisk kikertpita

med oreganofries og krydret yoghurt

Elsker dere pitabrød i familien? Da kan det være på tide å prøve en ny oppskrift. Det hjelper vi med i kveld når vi fyller varme pitabrød med ovnsbakte kikerter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og kremet, krydret yoghurt. Hjemmelagde pommes frites krydret med oregano passer perfekt til.

Tags:
Vegetar
Sterk
Tilberedning 10 min
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

1 pakke

Kikerter

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

½ g

Chiliflak

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3290 kj
Fett28.6 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater107.1 g
Sukker14.3 g
Protein21 g
Natrium161.2 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) til 1 cm pommes frites. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. 

Krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. 

Bland godt, og bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne. 

Forbered kikerter
2

I mellomtiden, hell væsken av kikerter. 

Bland kikerter, olivenolje [1 ss | 2 ss], hvetemel [1 ss | 2 ss], røkt paprikapulver, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland til kikerter er dekket.

Ovnsbak kikerter
3

Overfør kikerter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir, og bak i 15-20 min i ovnen, eller til gylne. 

La kikerter stå til avkjøling.

Bland sammen
4

Mens poteter og kikerter bakes, grovhakk tomat og agurk. 

Finhakk persille. 

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland tomat, agurk, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. 

Bland yoghurt, majones, hvitløk og chiliflak [1/2 pakke, 2P] i en annen skål. Krydre med en klype salt og pepper. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Varm pitabrød
5

Når potetene har 5 min igjen, legg pitabrød på eget stekebrett eller en rist og varm i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarm. 

TIPS: Pitabrødene kommer spiseklare, men smaker enda bedre når de varmes.

Server
6

Skjær toppen av pitabrød og fyll med kikerter, salat og halvparten av yoghurtdressing. 

Anrett pitabrød, oreganofries og resterende salat på tallerkener. 

Server resterende yoghurtdressing på siden.