Skip to main content
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kjølende rømme

Lyst på en kulinarisk reise til Mexico? Her er det bare å slenge seg på! Vi lager en fenomenal vegetarisk chili sin carne med vegetardeig, løk, gulrot og paprika. Vi skal også være rause med Tex-Mex-krydderet! Som tilbehør kan vi friste med luftig ris, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Soya
Bygg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Paprika, grønn

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

390 g

Hakkede tomater

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

195 g

Kidneybønner

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Soya, Bygg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

2 stk

Gulrot

1 stk

Koriander

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ss

Ketchup til saus

1 dl

Vann til saus

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier964 kcal
Energi (kj)4033 kj
Fett29.7 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater128.1 g
Sukker27.7 g
Fiber23 g
Protein34.3 g
Natrium993.3 mg
Potassium160.2 mg
Calcium6.3 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered grønnsaker
2

Finhakk løk.

Skjær paprika og gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.

Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

Stek løk og gulrot
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vegetardeig og krydder
4

Tilsett vegetardeig og paprika, og stek videre i 4-5 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke.

Tilsett Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, ketchup, soyasaus, sriracha, kidneybønner og vann. Kok opp og senk til middels varme.

La putre i 5-6 min, eller til lett tyknet.

Tilsett sukker og en klype salt og pepper.

I mellomtiden, grovhakk koriander.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp sriracha!

Server
6

Anrett ris og vegetarisk chili sin carne i skåler.

Topp med rømme og koriander.

Serveres med tortillachips på siden.