Vegetarisk bønnegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bønnegryte

Vegetarisk bønnegryte

med frisk avokadosalat og chimichurri

I dag skal vi skjemme deg bort med mange lekre ingredienser, som sammen blir til en helt vidunderlig alt-i-ett-rett. Vi starter med å koke bulgur som vi deretter blander med fersk persille. Når bulguren koker, steker vi bønner med Tex-Mex og blander en frisk salsa med avokado og cherrytomater. Vi topper alt med en hjemmelaget chimichurri og kremet yoghurt.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Svarte bønner

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Avokado

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

4 g

Panamat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 3)

8 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier853 kcal
Energi (kj)3567 kj
Fett36 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater87.4 g
Sukker18.6 g
Protein26.1 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

Forbered grønnsaker
2

Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.

Stek bønner
3

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 boks, 2P], vann* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Smak til med pepper*.

Lag chimichurri
4

Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje* [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvparten av persillen i en liten skål. Krydre med sukker [1/4 ts | 1/2 ts]* og en klype salt* og pepper*.

Bland avokadosalat
5

Halver avokado, fjern steinen, skrell og skjær i 2 cm tykke biter. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland ferdigkokt bulgur med resterende persille.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med bønner og avokadosalat. Strø over smuldret salatost og drypp over chimichurri.