
Vegetarisk bønnegryte
med frisk avokadosalat og chimichurri
I dag skal vi skjemme deg bort med mange lekre ingredienser, som sammen blir til en helt vidunderlig alt-i-ett-rett. Vi starter med å koke bulgur som vi deretter blander med fersk persille. Når bulguren koker, steker vi bønner med Tex-Mex og blander en frisk salsa med avokado og cherrytomater. Vi topper alt med en hjemmelaget chimichurri og kremet yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pakke
Svarte bønner
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Avokado
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Lime
5 g
Tex-Mex
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rødløk
1 pose
Koriander
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ boks
Tomatpure
4 g
Panamat
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 3)
8 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 boks, 2P], vann* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Smak til med pepper*.
Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje* [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvparten av persillen i en liten skål. Krydre med sukker [1/4 ts | 1/2 ts]* og en klype salt* og pepper*.
Halver avokado, fjern steinen, skrell og skjær i 2 cm tykke biter. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland ferdigkokt bulgur med resterende persille.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med bønner og avokadosalat. Strø over smuldret salatost og drypp over chimichurri.