HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Prosciuttosalat
topBanner
Varm prosciuttosalat

Varm prosciuttosalat

med perlecouscous og kremet ricotta

Falt du for den fristende tittelen på denne oppskriften? I dag skal vi lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og kremet ricotta. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto, kremet ricotta og finrevet ost.

Tags:Under 650 kcalLett å lage
Allergener:Sulfitterglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

125 g

Cherrytomater

1 stk

Squash

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

4 g

Hvitløksflørt

170 g

Perlecouscous

(Inneholdergluten)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Prosciutto

60 g

Spinat

30 g

Grønn pesto

(InneholderSulfitter, melk)

50 g

Ricotta

(Inneholdermelk)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker* (steg 1)

4 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier596.42 kcal
Energi (kj)2495.4214 kj
Fett18.3553 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater75.341 g
Sukker15 g
Protein27.4587 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær cherrytomater i to. Skjær squash i 1 cm tynne biter. Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel cherrytomater, squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Hvitløksflørt, en klype salt* og pepper*. Tilsett balsamico og sukker* [1 ts | 2 ts] over tomatene og bland godt. Bak i 15-20 min på øverste hylle i ovnen.

2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous og senk til middels høy varme. La putre i 12-15 min, eller til myk, men med tyggemotstand.

3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen til de er sprø, ca. 8-10 min. TIPS: La det være litt avstand mellom hver prosciuttoskive - de skal helst ikke være helt inntil hverandre.

4

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når perlecouscous er ferdig kokt, tilsett spinat i kjelen og rør rundt til spinaten blir mykere.

5

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland pesto [1/2 pakke, 2P], squash og rødløk sammen med halvparten av cherrytomater i kjelen med perlecouscous. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener. Topp med resterende ovnsbakte cherrytomater. Bryt prosciutto over og topp med noen klatter ricotta og italiensk hardost.