Fiskepinner er en slager hos både store og små! Vi frister med en hjemmelagd variant med persillepanert sei som serveres med rotfruktfries, en sprø salat med eple, agurk og spinat, og en kremet remuladesaus som kronen på verket.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Dill
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
7.5 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
30 g
Spinat
1 stk
Eple
1 stk
Agurk
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Bladpersille
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk dill.
Bland dill, majones, sukker og sennep i en liten skål.
Skyll spinat.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland spinat, agurk, eple, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Bland sammen rett før servering.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skjær hver fiskefilet vertikalt i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp skål.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.
Vend fiskepinner først i hvetemel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.
Anrett fiskepinner, salat og fries på tallerkener.
Server med en klatt remuladesaus på siden.