Skip to main content
Urtepanerte fiskepinner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtepanerte fiskepinner

Urtepanerte fiskepinner

med remulade-inspirert majones og fries

Fiskepinner er en slager hos både store og små! Vi frister med en hjemmelagd variant med persillepanert sei som serveres med rotfruktfries, en sprø salat med eple, agurk og spinat, og en kremet remuladesaus som kronen på verket.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Fisk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Dill

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

7.5 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

30 g

Spinat

1 stk

Eple

1 stk

Agurk

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier705 kcal
Energi (kj)2951 kj
Fett32.7 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker17 g
Protein33.6 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag remulade
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Bland dill, majones, sukker og sennep i en liten skål.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland spinat, agurk, eple, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Bland sammen rett før servering.

Panér fiskepinner
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær hver fiskefilet vertikalt i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt. 

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp skål. 

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.

Vend fiskepinner først i hvetemel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken. 

TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.

Stek fiskepinner
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.

Server
6

Anrett fiskepinner, salat og fries på tallerkener.

Server med en klatt remuladesaus på siden.