Skip to main content
Tyrkisk kyllingbowl

Tyrkisk kyllingbowl

med bulgur og friske granateplefrø

En smakfull bowl med gode ingredienser og fine farger. Dagens rett er en tyrisk kyllingbowl med marinert kylling, bulgur med løk, paprika, gulrot, persille og friske granateplefrø. Vi topper vår herlige kyllingbowl med kremet yoghurt og fersk persille.

Tags:
Rask
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

½ stk

Granateple

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Gluten, Kamut, Khorasanhvete, Havre, Rug, Bygg)

300 g

Strimlet kyllingbryst

35 g

Tomatpure

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 stk

Bladpersille

1 stk

Gulrot, Julienne

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til marinade

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til bulgur

½ ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2583 kj
Fett20.7 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater59.5 g
Sukker23.4 g
Protein46.1 g
Natrium1.7 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Tilsett bulgur og salt og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell ut vannet og sett til side.

Bland kylling, Mamas Favoritt, olivenolje, halvparten av yoghurten, salt og en klype pepper i en skål.

2

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Rull granateple hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet.

TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min.

Tilsett tomatpuré, sukker og salt, og stek i 1-2 min.

Bland sammen
4

Når bulgur er ferdig, rør inn stekte grønnsaker og olivenolje.

Plukk persilleblader.

Stek kylling
5

Smelt smør i stekepannen på middels høy varme.

Stek kylling og marinade i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling, granateplefrø og yoghurt.

Garner med persilleblader.

Strø over en klype chiliflak.

TIPS: Chiliflak er sterkt, tilsett etter smak.