La deg inspirere av det tyrkiske kjøkkenet med denne herlige vegetarretten – squash fylt med vegetardeig! Vi steker vegetardeigen med løk, tomat og souvlakikrydder, og serverer den med mandel- og persillecouscous toppet med mild yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Vegetardeig
100 g
Couscous
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Tomat
½ stk
Løk
2 stk
Squash
75 g
Yoghurt
1 stk
Bladpersille
20 g
Mandler
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
2.5 dl
Vann til couscous
¼ ts
Salt til couscous
1 ss
Olje til couscous
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Halver squash på langs. Grav forsiktig ut innmaten med en liten skje og legg til side i en liten skål.
Legg squash på et stekebrett med bakepapir med skallsiden opp.
Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til myk.
I mellomtiden, kok opp vann og salt i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous, olivenolje og grønnsaksbuljong. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør couscous med en gaffel.
Finhakk løk, tomat og innmat fra squash.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk, hakket squash, souvlakikrydder og salt i 4-5 min, eller til løken er myk.
Tilsett tomat og stek videre i 2-3 min.
Grovhakk persille og mandler.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side.
Fyll ferdigbakt squash med vegetardeig.
Stek videre i ovnen i 1-2 min.
Vend persille i kjelen med ferdig couscous.
Anrett fylt squash og couscous på tallerkener.
Topp squash med yoghurt og couscous med mandler.