Skip to main content
Tyrkisk ovnsbakt squash og vegetardeigfyll
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk ovnsbakt squash og vegetardeigfyll

Tyrkisk ovnsbakt squash og vegetardeigfyll

med mandel- og persillecouscous og yoghurt

La deg inspirere av det tyrkiske kjøkkenet med denne herlige vegetarretten – squash fylt med vegetardeig! Vi steker vegetardeigen med løk, tomat og souvlakikrydder, og serverer den med mandel- og persillecouscous toppet med mild yoghurt.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Selleri
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Tomat

½ stk

Løk

2 stk

Squash

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier697 kcal
Energi (kj)2918 kj
Fett38.5 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater50.6 g
Sukker10.1 g
Protein30.1 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak squash
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Halver squash på langs. Grav forsiktig ut innmaten med en liten skje og legg til side i en liten skål.

Legg squash på et stekebrett med bakepapir med skallsiden opp.

Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til myk.

Lag couscous
2

I mellomtiden, kok opp vann og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous, olivenolje og grønnsaksbuljong. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør couscous med en gaffel.

Stek vegetardeig
3

Finhakk løk, tomat og innmat fra squash.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk, hakket squash, souvlakikrydder og salt i 4-5 min, eller til løken er myk.

Tilsett tomat og stek videre i 2-3 min.

Rist mandler
4

Grovhakk persille og mandler.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side.

Fyll squash
5

Fyll ferdigbakt squash med vegetardeig.

Stek videre i ovnen i 1-2 min.

Vend persille i kjelen med ferdig couscous.

Server
6

Anrett fylt squash og couscous på tallerkener.

Topp squash med yoghurt og couscous med mandler.