topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni puttanesca

Tortelloni puttanesca

med sterk tomatsaus og kalamataoliven

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag kan vi friste med tortelloni fylt med ricotta og spinat. Vi blander pastaen med en sterk tomatsaus med paprika, squash, sjalottløk, worcestersaus og kalamataoliven. Vi topper vår tortelloni puttanesca med ost og chili - og så er maten klar!

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Klimasmart
Allergener:
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Melk
Egg
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

40 g

Kalamataoliven

1 stk

Squash

2 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

½ g

Chiliflak

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2895 kj
Fett24.46 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater85.72 g
Sukker27.7 g
Protein25.95 g
Natrium148.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok vann
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm store biter.

Grovhakk kalamataoliven.

Skjær squash i 2 cm store biter.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og squash i 2-3 min, til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ca. 1 min, til blanke.

Lag tomatsaus
4

Tilsett Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], worcestersaus, oliven, hakkede tomater, sukker [¼ ts | ½ ts] og en stor klype chiliflak til stekepannen. Småkok i 3-5 min.

TIPS: Bruk mindre chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

Kok pasta
5

Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’.

Hell av vannet og bland pasta og tomatsaus i kjelen. Rør inn spinat og bland i 1 min, til spinaten mykner. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Server
6

Anrett tortelloni puttanesca i dype tallerkener.

Topp med italiensk hardost.

Strø over en ekstra klype chiliflak om ønskelig.