I dag kan vi friste med tortelloni fylt med ricotta og spinat. Vi blander pastaen med en sterk tomatsaus med paprika, squash, sjalottløk, worcestersaus og kalamataoliven. Vi topper vår tortelloni puttanesca med ost og chili - og så er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
40 g
Kalamataoliven
1 stk
Squash
2 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Worcestersaus
(InneholderSoya, Gluten, Bygg, Sennep)1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
½ g
Chiliflak
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(InneholderGluten, Melk, Egg, HveteKan inneholdeSennep, Soya)60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)20 g
Italiensk hardost, flak
(InneholderMelk)1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm store biter. Grovhakk kalamataoliven. Skjær squash i 2 cm store biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og squash i 2-3 min, til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ca. 1 min, til blanke.
Tilsett Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], worcestersaus, oliven, hakkede tomater, sukker [¼ ts | ½ ts] og en stor klype chiliflak til stekepannen. Småkok i 3-5 min. TIPS: Bruk mindre chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.
Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Hell av vannet og bland pasta og tomatsaus i kjelen. Rør inn spinat og bland i 1 min, til spinaten mykner. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Anrett tortelloni puttanesca i dype tallerkener. Topp med italiensk hardost. Strø over en ekstra klype chiliflak om ønskelig.