topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala

Tikka Masala

med kylling, jasminris og vårløk

Tags:
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

stk

Paprika, grønn

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

30 g

Tikka masala

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ boks

Tomatpure

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Salt (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier685 kcal
Energi (kj)2865 kj
Fett16.79 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater83.21 g
Sukker20.8 g
Protein47.6 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 eller til vannet er absorbert og risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Forbered råvarer
2

Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Halver paprika, fjern frø og skjær i 2 cm tykke terninger. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Finhakk vårløk.

Stek kylling
3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med salt* og pepper*. Stek i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. 

Kok Tikka Masala
4

Varm opp enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, paprika og gulrot og stek i 3-4 min, eller til de er myke. Tilsett Tikka Masala, hvitløk, ingefær og tomatpuré. Stek i ytterligere 1 min. Rør inn matfløte og soyasaus og la simre i 2-3 min, eller inntil lett tyknet.

Tilsett kylling
5

Tilsett kylling og tilhørende kjøttsaft i sausen.

Servér
6

Anrett ris i skåler og topp med Tikka Masala kylling. Pynt med vårløk.