Thailandsk laks i søt chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk laks i søt chilisaus

Thailandsk laks i søt chilisaus

med kålsalat og ananasglaze

Gjør middagen rask og enkel med denne thai-inspirerte lakseoppskriften! Vi steker laksa-krydret laksefilet og vender den i en sur-søt ananasglaze. Serveres med en kjapp kålsalat, jasminris og fersk vårløk som topping.

Tags:
Superrask
Allergener:
Fisk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 g

Jasminris

2 stk

Vårløk

½ boks

Ananasringer

40 g

Søt chilisaus

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Ga-Laksa

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3596 kj
Fett41.9 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater82 g
Sukker19.2 g
Protein37.2 g
Natrium69 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Grovhakk ananas. Spar på laken.

Bland kålblanding, olivenolje og salt i en stor skål.

Stek laks
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med salt og Ga-Laksa.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laksen og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett smør, ananas, lake fra ananas, søt chilisaus og hvitvinseddik. La småkoke i 1-2 min, og ta deretter stekepannen av varmen.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
4

Anrett ris, laks og kålsalat på tallerkener.

Øs over ananasglaze og topp med vårløk.