topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kidneybønnekarri

Thailandsk kidneybønnekarri

med sitrongressris og sterk chiliolje

Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterk vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal deretter lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt eget krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

250 ml

Kokosmelk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Langkornet hvit ris

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Sitrongress

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Paprika

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1.5 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier940 kcal
Energi (kj)3932 kj
Fett53.9 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater84.5 g
Sukker9 g
Protein18.2 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en kjevle. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. 

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende. 

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i 10 min.

Fjern sitrongress. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1,5 ss | 3 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side. 

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek paprika
3

Skyll kidneybønner. 

Skyll spinat. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek paprika i 2-3 min, eller til myke.

Lag saus
4

Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet. 

Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft. 

Smak til med en klype salt og pepper.

Lag peanøttblanding
5

I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter. 

Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk [1/2 pake, 2P] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.

Topp med hvitløksolje og peanøttblanding. 

Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.