Skip to main content
Kylling- og couscoussalat med bakt brokkoli

Kylling- og couscoussalat med bakt brokkoli

med cæsarinspirert dressing og valnøtter

Fysen på en mettende salat full av gode smaker? Da er dette retten for deg! Paprikakrydret kylling serveres på med luftig couscous- og kålsalat, og toppes med ovnsbakt brokkoli og cherrytomater. En kremet caesarinspirert dressing med yoghurt, grov sennep, revet ost og kapers setter prikken over i-en.

Allergener:
Celery
Senf
Milk
Egg
Tree nuts
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Hello Sunrise

150 g

Kålblanding

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

125 g

Brokkoli

75 g

Yoghurt

40 g

Finrevet ost

15 g

Kapers

20 g

Valnøtter

100 g

Couscous

4 g

Kyllingbuljong

12 g

Grov sennep

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

½ ss

Olje til couscous

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Vann til dressing

Næringsinnhold

Kalorier658 kcal
Energi (kj)2752 kj
Fett23.8 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater50.3 g
Sukker10.3 g
Fiber9.9 g
Protein56.7 g
Natrium576 mg
Calcium1.5 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.

Grovhakk valnøtter.

Fordel valnøtter på samme stekebrett når det gjenstår 5 min av brokkoliens steketid. Bak i resterende tid.

2

Kok opp vann, kyllingbuljong og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp couscous med en gaffel.

3

Grovhakk salat.

Halver cherrytomater.

Finhakk kapers.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med Hello Sunrise og salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland yoghurt, sennep, halvparten av finrevet ost, kapers, vann og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland couscous, salat, kålblanding og resterende finrevet ost i en stor skål.

Skjær kylling i skiver.

6

Anrett couscoussalat i skåler og topp med cherrytomater, brokkoli og kylling.

Server med dressing og dryss over valnøtter.