Du har kanskje smakt paella i solrike Spania, men det er også lett å lage på ditt eget kjøkken! Når risen har godgjort seg med grønnsaker og buljong, topper vi den med stekt kyllingfilet og fersk persille. Så lett - nå er middagen klar til å nytes!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
150 g
Risottoris
300 g
Kyllingbryst
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Panamat
10 g
Kyllingkraft
1 stk
Bladpersille
1 stk
Løk
75 g
Spisskål, skåret
1 ss
Olje til grønnsaker
5 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Finhakk løk og tomat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, spisskål og paprika med en klype salt og pepper i 2-3 min, eller til de mykner.
Tilsett ris, kyllingbuljong og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann, tomat, salt og en klype pepper. Kok opp og la småkoke i 15-20 min, eller til vannet fordamper og risen er myk.
TIPS: Tilsett en skvett vann dersom risen fortsatt er hard etter at vannet har fordampet.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Stek i 2 min per side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille og sett til side.
Skjær ferdigstekt kylling i strimler.
Øk til høy varme når risen er ferdigkokt og stek i 1-2 min, til bunnen er sprø.
TIPS: Pass på så risen ikke brenner seg.
Anrett paella i skåler og topp med kylling og persille.