Spanskinspirert kyllingpaella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Spanskinspirert kyllingpaella

med paprika og fersk persille

Du har kanskje smakt paella i solrike Spania, men det er også lett å lage på ditt eget kjøkken! Når risen har godgjort seg med grønnsaker og buljong, topper vi den med stekt kyllingfilet og fersk persille. Så lett - nå er middagen klar til å nytes!

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

150 g

Risottoris

300 g

Kyllingbryst

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Panamat

10 g

Kyllingkraft

1 stk

Bladpersille

1 stk

Løk

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

5 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier583 kcal
Energi (kj)2439 kj
Fett11 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater72.1 g
Sukker10.9 g
Protein42.9 g
Natrium1.1 mg

Framgangsmåte

1

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Finhakk løk og tomat.

2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, spisskål og paprika med en klype salt og pepper i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett ris, kyllingbuljong og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann, tomat, salt og en klype pepper. Kok opp og la småkoke i 15-20 min, eller til vannet fordamper og risen er myk.

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom risen fortsatt er hard etter at vannet har fordampet.

Stek kylling
3

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Stek i 2 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk persille
4

Finhakk persille og sett til side.

5

Skjær ferdigstekt kylling i strimler.

Øk til høy varme når risen er ferdigkokt og stek i 1-2 min, til bunnen er sprø.

TIPS: Pass på så risen ikke brenner seg.

6

Anrett paella i skåler og topp med kylling og persille.