Dra på en kulinarisk reise til Italia med vår stekte kylling i kaperssaus. Retten serveres med ris og en enkel gulrot- og ruccolasalat med revet ost. Dette er essensen av italiensk matlaging - enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
30 g
Kapers
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
1 stk
Gulrot
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingbryst
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til panering
2 ss
Mel til panering
2 ss
Smør til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris, Middelhavsdrøm og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller en kjevle til den får en jevn tykkelse på 2 cm.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen og sett til side på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek i 2 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingbuljong og vann. Senk til middels varme, tilsett smør og kapers og la småkoke i 4-5 min.
Skyll ruccola.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Vend inn finrevet ost rett før servering.
Grovhakk persille.
Skjær sitron i båter.
Anrett kylling, ris og salat på tallerkener.
Topp kylling med saus, og garner med persille og sitronbåter.