Italienskinspirert kylling og kaperssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italienskinspirert kylling og kaperssaus

Italienskinspirert kylling og kaperssaus

med ruccola- og ostesalat

Dra på en kulinarisk reise til Italia med vår stekte kylling i kaperssaus. Retten serveres med ris og en enkel gulrot- og ruccolasalat med revet ost. Dette er essensen av italiensk matlaging - enkelt, men så godt!

Tags:
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Milk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

30 g

Kapers

1 stk

Sitron

1 stk

Bladpersille

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

1 stk

Gulrot

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til panering

2 ss

Mel til panering

2 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3348 kj
Fett32.5 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater79.1 g
Sukker6.3 g
Fiber6.3 g
Protein46.4 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris, Middelhavsdrøm og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller en kjevle til den får en jevn tykkelse på 2 cm.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen og sett til side på en tallerken.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong og vann. Senk til middels varme, tilsett smør og kapers og la småkoke i 4-5 min.

Bland salat
5

Skyll ruccola.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Vend inn finrevet ost rett før servering.

Grovhakk persille.

Skjær sitron i båter.

Server
6

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener.

Topp kylling med saus, og garner med persille og sitronbåter.