Honning- og srirachaglasert østerssopp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og srirachaglasert østerssopp

Honning- og srirachaglasert østerssopp

med ranch-style dressing og eplesalat

Østershatt er en deilig sopp, rik på umamismak. I dagens oppskrift panerer vi den, og steker den i en glaze laget av honning, srirachasaus, smør og ketchup. Soppen serveres med sprø cajun-fries, en frisk eple- og valnøttsalat med spinat, og en ranch-style dressing laget med gressløk, rømme og majones.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Østershatter

4 g

Røkt paprikapulver

25 g

Honning

20 g

Sriracha

1 stk

Eple

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 pose

Gressløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Ketchup (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3254 kj
Fett45.6 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater78.2 g
Sukker24.7 g
Protein15.4 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, og krydre med Ay Cajun-ba, salt og pepper. Bland sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

Bland ranch-style dressing
2

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Bland gressløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Lag honning- og srirachaglaze
3

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett honning, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss]. Stek under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

Hold varm inntil servering.

Lag eplesalat
4

Skyll spinat.

Skjær eple i tynne, halve skiver.

Bland eple, valnøtter, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Riv sopp på langs i 2 cm lange strimler.

Bland sopp, røkt paprikapulver, hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Pass på at soppen er dekket av melblandingen.

Stek østershatter
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp til middels høy varme.

Stek sopp i omganger i 4-5 min, til sprø og gylne. La resterende melblanding ligge i skålen.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend sopp i honning- og srirachaglaze rett før servering.

Server
6

Anrett sopp, salat og pommes frites på tallerkener.

Server med ranch-style dressing i en skål.