HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøtt I Søt Chilisaus
topBanner
Svinekjøtt i søt chilisaus

Svinekjøtt i søt chilisaus

med jasminris og hvitløksstekte grønnsaker

I dag skal vi steke svinekjøtt til perfeksjon, før den blandes med en søt chilisaus og soyasaus. Mens jasminrisen koker og passer seg selv, steker vi squash, gulrot og pak choi med hvitløk. En perfekt balansert rett.

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennligProteinrikMelkefri
Allergener:SelleriHveteSoyaGlutenSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Jasminris

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

1 stk

Squash

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

½ stk

Lime

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier609 kcal
Energi (kj)2547 kj
Fett9.84 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater82.17 g
Sukker18.4 g
Protein46.19 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min.

Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Grovhakk pak choi. 

Skjær squash i 1/2 cm tynne halvmåner.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. 

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

3

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett squash og gulrot med salt [½ ts | 1 ts], og stek i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min.

Bland søt chilisaus, soyasaus og en skvett limesaft i en skål.

Overfør grønnsakene til en ny skål og dekk til for å holde på varmen.

4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Stek svinekjøtt med en klype salt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken

5

Tilsett søt chilisaus i stekepannen. Rør i 30 sek, til tyknet.

6

Anrett ris og grønnsaker på tallerkener.

Drypp over en skvett limesaft og strø over sesamfrø.

Topp med svinekjøtt og søt chilisaus.