
Skjem bort middagsgjestene med denne luksusretten! Vi vender gulrot og løk i honning og olivenolje, og lar grønnsakene godgjøre seg i ovnen. Samtidig bruner vi svinefilet, og ovnsbaker den til perfeksjon. Som tilbehør koker vi poteter, og blander en fyldig rødvinssaus med hvitløk og fersk timian. Til slutt blander vi ovnsbakte grønnsaker med fersk spinat, og vips, så var middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pastinakk
12.5 g
Honning
2 stk
Gulrot
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Svinefilet
4 g
Buljong
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Timian
60 g
Spinat
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre svinefilet med en klype salt og stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Krydre potet med en klype salt og pepper, og sett til side under lokk.

I mellomtiden, skjær gulrot og pastinakk (uskrelte) i kvarte deler på langs.
Halver løk og skjær i 2 cm brede båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og honning, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til noe karamellisert.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Plukk timianblader.
Varm opp samme stekepanne på middels varme.
Tilsett smør, hvitløk, timian, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann og en klype pepper.
La putre i 2-3 min.
Tilsett sky fra folien i sausen.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Skyll spinat.
Vend spinat med ferdigstekte grønnsaker på stekebrettet.

Skjær svinefilet i 3 cm brede skiver.
Anrett potet og kjøtt på tallerkener.
Øs over rødvinssaus.
Server med honningbakte grønnsaker.

