HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvensk Gryterett
topBanner
Svensk gryterett

Svensk gryterett

med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

I dag skal vi lage en variant av den klassiske svenske retten, og på bare en halvtime serverer du middag som kan oppleves med alle sanser! Middagen i dag byr på den perfekte balansen mellom søtt og salt. Kjøtt, kål, poteter, en fantastisk fløtesaus, tyttebærsyltetøy og hjemmesyltet agurk!

Tags:Barnevennlig
Allergener:SulfitterglutenSoyamelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Løk

150 g

Spisskål, skåret

250 g

Kjøttdeig

4 g

Kjøttbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

50 g

Tranebærsyltetøy

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier768 kcal
Energi (kj)3214 kj
Fett39.73 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater70.14 g
Sukker34.7 g
Protein36.23 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på for å holde på varmen.

2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

3

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen under steking. 

4

Senk til middels høy varme og tilsett spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen. Stek i 4-5 min.

5

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper*. La putre i 2-3 min. 

6

Anrett poteter og kål med kjøttdeig og fløtesaus på tallerkener. Sørg for å få med all sausen fra stekepannen. Server syltet agurk med en klype pepper* og tyttebærsyltetøy på siden av tallerkenen.