Unn deg et japanskinspirert premiummåltid med sprøstekt kylling i panko, bacontoppede fries med smeltet cheddar og gouda, frisk kålsalat og en kremet katsu-karrisaus med kokosmelk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Panko paneringsmel
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
75 g
Rødkål
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
80 g
Aioli
1 stk
Vårløk
4 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
40 g
Søt chilisaus
90 ml
Kokosmelk
1 stk
Rød chili
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til slaw
1 ss
Smør til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Mel til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Topp fries med bacon når det gjenstår 12 min av steketiden.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, riv gulrot grovt.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland aioli, gulrot, kålblanding, rødkål, salt og en klype pepper i en stor skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen svir seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek Curry-On i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett soyasaus, søt chilisaus og hvetemel, og pisk sammen.
Tilsett vann og kokosmelk og la småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Topp baconfries med ost rett før servering, og la osten smelte.
Anrett kylling og fries på tallerkener.
Topp kylling med vårløk og chili.
Server med katsu-karrisaus og kålsalat.