
Sterk kjøttdeigpasta
med stekte grønnsaker og finrevet ost
Smakfull og sterk hyggemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke spaghetti før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Press eller riv hvitløk fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, sjalottløk, cherrytomater og paprika med salt [½ ts | 1 ts] i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett balsamico og sukker [½ ts | 1 ts] til pannen. Rør inn tomatpuré og pastavann [1,5 dl | 3 dl]. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.
Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.
Anrett pasta arrabiata med kjøttdeig i dype tallerkener.
Riv basilikum grovt over.
Strø over resterende finrevet ost.