topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk kjøttdeigpasta

Sterk kjøttdeigpasta

med stekte grønnsaker og finrevet ost

Smakfull og sterk hyggemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke spaghetti før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier706 kcal
Energi (kj)2955 kj
Fett22 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater80.3 g
Sukker27.6 g
Protein43.6 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen. 

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, sjalottløk, cherrytomater og paprika med salt [½ ts | 1 ts] i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Tilsett balsamico og sukker [½ ts | 1 ts] til pannen. Rør inn tomatpuré og pastavann [1,5 dl | 3 dl]. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.

Server
6

Anrett pasta arrabiata med kjøttdeig i dype tallerkener.

Riv basilikum grovt over.

Strø over resterende finrevet ost.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image