Skip to main content
Stekt torsk i gressløksaus
Stekt torsk i gressløksaus

Stekt torsk i gressløksaus

med sitronpoteter og hvitløksstekte bønner

4.3
(1,3k)

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Torsken får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner og squash og sitronmoste poteter passer perfekt til den fyldige gressløksausen.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Grønne bønner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Gressløk

500 g

Bakepotet

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier503 kcal
Energi (kj)2104 kj
Fett16.3 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater53 g
Sukker9.5 g
Fiber5.4 g
Protein33.1 g
Natrium392.1 mg
Calcium0.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skjær potet (uskrellet) i 3 cm store biter. Riv sitronskall [1/4 ts | 1/2 ts] og skjær i båter. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Mos grovt med sitronskall, en klatt smør* og en klype salt*. Sett til side med lokk på for å holde varmen. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Forbered råvarer
2

Rens grønne bønner [1/2 pose, 2P]. Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gressløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre. Tilsett hvitløk og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål med lokk på for å holde varmen.

Bland gressløksaus
4

Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kyllingbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett fisk og stek i 2-3 min. Snu fisken forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett poteter, stekt torsk og grønnsaker på tallerkener. Øs gressløksaus over fisken og pynt med resterende gressløk. Server sitronbåter på siden.