Stekt laks og gulrot- og perlecouscoussalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks og gulrot- og perlecouscoussalat

Stekt laks og gulrot- og perlecouscoussalat

med ristede valnøtter, pære og salatost

Nyt havets lekre smaker med vår oppskrift på pannestekt laks! Laksen serveres med en deilig perlecouscoussalat med gulrot, pære, spinat og ristede valnøtter, og toppes med smuldret gresk salatost.

Allergener:
Gluten
Hvete
Nøtter
Melk
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)

1 stk

Gulrot

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

1 stk

Sitron

1 stk

Pære

30 g

Spinat

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann til perlecouscous

½ ts

Salt til perlecouscous

1 ss

Smør til perlecouscous

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier995 kcal
Energi (kj)4164 kj
Fett52.7 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater78.2 g
Sukker15 g
Protein48 g
Natrium69 mg

Framgangsmåte

Kok perlecouscous
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann og salt.

Riv gulrot (uskrelt).

Tilsett perlecouscous, gulrot og halvparten av Jorda Rundt i kjelen. Senk til middels lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Tilsett smør i ferdigkokt couscous og sett til side.

Rist valnøtter
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side i en liten skål.

Forbered grønnsaker
3

Halver sitron.

Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skyll og grovhakk spinat.

Stek laks
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med resterende Jorda Rundt og salt.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland sennep, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en stor skål.

Tilsett perlecouscous, pære og spinat, og bland godt.

Server
6

Anrett perlecouscoussalat i skåler og topp med laks.

Smuldre over gresk salatost og valnøtter.