Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks slår alltid an rundt middagsbordet! Disk opp med smørstekt laks servert med lune, ovnsbakte rotfrukter og en kremet agurk- og dillsalat, toppet med sitronsaft og et dryss sesamfrø. Enkelt, raskt og veldig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
1 stk
Dill
1 stk
Pastinakk
1 stk
Agurk
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Rødbete
250 g
Laksefilet
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til dressing
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.
Skjær poteter, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær agurk i tynne skiver.
Grovhakk dill.
Bland agurk, yoghurt, dill og hvitløk i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Skjær sitron i båter.
Bland vann, grønnsaksbuljong og en stor skvett sitronsaft i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av steketiden til rotfruktene.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med med en klype salt. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu laks og tilsett sitronbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, rotgrønnsaker og kremet agurksalat på tallerkener.
Topp med sesamfrø.
Server resterende sitronbåter på siden.