Skip to main content
Stekt laks

Stekt laks

med rotgrønnsaker og kremet agurksalat

4.2
(88)

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks slår alltid an rundt middagsbordet! Disk opp med smørstekt laks servert med lune, ovnsbakte rotfrukter og en kremet agurk- og dillsalat, toppet med sitrusfruktsaft og et dryss sesamfrø. Enkelt, raskt og veldig godt!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Selleri
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Dill

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Rødbete

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Citrus

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til dressing

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3450 kj
Fett42.6 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater75.2 g
Sukker20.5 g
Fiber11.7 g
Protein37.2 g
Kolesterol100 mg
Natrium467.5 mg
Potassium790.9 mg
Calcium28.8 mg
Iron1.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.

Skjær poteter, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær agurk i tynne skiver.

Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, dill og hvitløk i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Stek laks
4

Skjær sitrusfrukt i båter.

Bland vann, buljong og en stor skvett sitrusfruktsaft i en liten skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av steketiden til rotfruktene.

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med med en klype salt. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Tilsett sitrusfruktbuljong
5

Snu laks og tilsett sitrusfruktbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, rotgrønnsaker og kremet agurksalat på tallerkener.

Topp med sesamfrø.

Server resterende sitrusfruktbåter på siden.