Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks

Stekt laks

med rotgrønnsaker og kremet agurksalat

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks slår alltid an rundt middagsbordet! Disk opp med smørstekt laks servert med lune, ovnsbakte rotfrukter og en kremet agurk- og dillsalat, toppet med sitronsaft og et dryss sesamfrø. Enkelt, raskt og veldig godt!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Milk
Celery
Pesce
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

1 stk

Dill

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Rødbete

250 g

Laksefilet

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til dressing

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3346 kj
Fett42.3 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker15.5 g
Fiber10.6 g
Protein36.4 g
Kolesterol100 mg
Natrium465.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.

Skjær poteter, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær agurk i tynne skiver.

Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, dill og hvitløk i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Stek laks
4

Skjær sitron i båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong og en stor skvett sitronsaft i en liten skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av steketiden til rotfruktene.

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med med en klype salt. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laks og tilsett sitronbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, rotgrønnsaker og kremet agurksalat på tallerkener.

Topp med sesamfrø.

Server resterende sitronbåter på siden.