HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Laks
topBanner
Stekt laks

Stekt laks

med ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks smaker himmelsk! Denne retten kombinerer laks, smør og sitron, og serveres med sesambakte poteter, rødbeter og pastinakk. Vi lager også en forfriskende kremet salat med agurk, dill og yoghurt. Enkelt, raskt og veldig godt!

Tags:HvetefriBarnevennlig
Allergener:FiskSelleriMelkSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier790 kcal
Energi (kj)3304 kj
Fett42.05 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater67.77 g
Sukker17.1 g
Protein35.39 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprøe. TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass til alt på ett.

2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.

3

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.

4

Riv en klype sitronskall, halver sitron og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

6

Anrett laks, ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.