Skip to main content
Stekt kylling og ponzu-chimichurri
Stekt kylling og ponzu-chimichurri

Stekt kylling og ponzu-chimichurri

med udonnudler og sesamsalat

Fysen på asiatiske smaker? Fest sikkerhetsbeltet, for nå skal vi på en kulinarisk reise østover for å smake på japansk-inspirert kyllingbryst med udonnudler, sesamsalat og en deilig, hjemmelaget ponzu-chimichurri.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Udonnudler, tørkede

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

300 g

Kyllingbryst

4 g

Panamat

½ stk

Agurk

75 g

Reddiker

2 stk

Gulrot

10 ml

Sesamolje

(Inneholder: Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til chimichurri

¼ ts

Salt til chimichurri

¼ ts

Sukker til chimichurri

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til nudler

Næringsinnhold

Kalorier768 kcal
Energi (kj)3213 kj
Fett33.2 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater68.2 g
Sukker10.9 g
Protein46.3 g
Natrium226.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland chimichurri
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Bland hvitløk, persille, chiliflak, ponzudressing, olivenolje, sukker og salt i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Pass på at alt hakkes så fint som mulig.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Stek kylling med Panamat, salt og en klype pepper i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

Legg til side og hold varm.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulrot.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland salat
4

Bland agurk, reddiker, gulrot, sesamfrø, sesamolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Kok nudler
5

Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.

Hell av vannet og vend nudler i olivenolje.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Server
6

Anrett nudler, kylling og salat i dype tallerkener.

Øs ponzu-chimichurri over nudler og kylling.