Skip to main content
Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med brunet vårløk og rotfruktfries

Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi frister med pannestekt biff med grønnkåltoppede rotfruktfries, sprøstekt vårløk og en kremet soppsaus med smør, fløte og persille.

Allergener:
Milk
Soja
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

4 g

Kyllingbuljong

500 g

Poteter

100 g

Østershatter

1 stk

Worcestersaus

1 stk

Pastinakk

300 g

Storfe mørbrad

2 stk

Vårløk

1 stk

Rødbete

4 g

Jorda Rundt

50 g

Grønnkål

½ stk

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2906 kj
Fett26 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater72.6 g
Sukker19.2 g
Fiber10.2 g
Protein46.2 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Lag rotfruktfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert, og krydre med salt.

Skjær potet og rotfrukter (uskrelte) i 2 cm tynne staver, og fordel på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp rotfrukter med grønnkål når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.

Forbered råvarer
2

Grovhakk sopp.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Skjær av rot på vårløk.

Stek vårløk
3

Når det gjenstår 15 min av grønnsakenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek vårløk (skjær i to om nødvendig) i 3-5 min.

Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken til servering.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag soppsaus
5

Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først), på middels høy varme.

Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.

Senk til middels varme. Tilsett matfløte, worcestersaus, kyllingbuljong, halvparten av persille og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.

Skjær kjøtt i tynne skiver, og ha kraft fra kjøttet i sausen.

Server
6

Anrett rotfruktfries, vårløk og kjøtt på tallerkener.

Topp kjøtt med soppsaus og garner med resterende persille.