Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi frister med pannestekt biff med grønnkåltoppede rotfruktfries, sprøstekt vårløk og en kremet soppsaus med smør, fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
4 g
Kyllingbuljong
500 g
Poteter
100 g
Østershatter
1 stk
Worcestersaus
1 stk
Pastinakk
300 g
Storfe mørbrad
2 stk
Vårløk
1 stk
Rødbete
4 g
Jorda Rundt
50 g
Grønnkål
½ stk
Kruspersille
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert, og krydre med salt.
Skjær potet og rotfrukter (uskrelte) i 2 cm tynne staver, og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Topp rotfrukter med grønnkål når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.
Grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Skjær av rot på vårløk.
Når det gjenstår 15 min av grønnsakenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek vårløk (skjær i to om nødvendig) i 3-5 min.
Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken til servering.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først), på middels høy varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Senk til middels varme. Tilsett matfløte, worcestersaus, kyllingbuljong, halvparten av persille og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver, og ha kraft fra kjøttet i sausen.
Anrett rotfruktfries, vårløk og kjøtt på tallerkener.
Topp kjøtt med soppsaus og garner med resterende persille.