
Stekt biff og kremet soppsaus
med trøffeloljemos og ovnsbakte grønnsaker
Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med trøffelolje, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Bladpersille
8 ml
Trøffelolje
300 g
Ytrefilet av storfe
400 g
Bakepotet
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Melk (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Smør (steg 3)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur, og krydre hver side med en klype salt.
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], trøffelolje og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

I mellomtiden, skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk persille og hvitløk (eller press).
Bland persille og smør [1 ss | 2 ss] med grønnsaker, når de er ferdige.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk biff inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det godt stekt.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.
Topp med soppsaus.
Legg grønnsaker og potetmos på siden.