Skip to main content
Biff og aromatisk salsa verde

Biff og aromatisk salsa verde

med cacio e pepe-poteter og mozzarellasalat

Det blir ikke mer luksus enn et premium biffmåltid! Skjem bort middagsgjestene med mørt kjøtt servert med ostetoppede poteter og en frisk tomat- og ruccolasalat med mozzarella og ristede pinjekjerner.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Basilikum

1 stk

Bladpersille

1 stk

Citrus

400 g

Småpoteter

40 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Salat

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til salsa

2 ss

Olje til salsa

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2774 kj
Fett32.6 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater41.4 g
Sukker9.1 g
Fiber9 g
Protein48.4 g
Kolesterol16.6 mg
Natrium136 mg
Potassium561.4 mg
Calcium265.7 mg
Iron1.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å romtempereres. Krydre med salt.

Legg et par poteter av gangen mellom skaftet på to tresleiver på et skjærebrett. Skjær tynne snitt (men ikke helt igjennom). 

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke. 

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag salsa verde
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til et skjærebrett og grovhakk.

Halver sitrusfrukt.

Finhakk basilikum og persille.

Bland urter, salt, olivenolje og en skvett sitrusfruktsaft i skålen med pinjekjerner.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme. 

Stek biff i 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Bland salat
4

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene forsiktig fra hverandre.

Halver cherrytomater.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Skjær mozzarella i 2 cm store biter.

Anrett salat, agurk og cherrytomater lagvis på et serveringsfat. Topp med mozzarella, olivenolje og salt.

Tilsett ost
5

Topp poteter med finrevet ost og en stor klype pepper rett før servering.

Server
6

Anrett kjøtt, salat og potet på tallerkener.

Topp kjøtt med salsa verde.