Denne italienske klassikeren kommer garantert til å mette alle rundt bordet. Vi lager pannestekt ostepanert kylling som serveres på en seng av tagliatelle vendt i en velsmakende carbonarasaus med eggeplomme, fløte, ost, bacon og portobello. Retten toppes med trøffelolje og serveres med en frisk tomatsalat med balsamico og olivenolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
125 g
Cherrytomater
150 g
Portobello
300 g
Kyllingbryst
150 ml
Matfløte
250 g
Fersk Tagliatelle
8 ml
Trøffelolje
12 ml
Balsamico
60 g
Salatblanding
40 g
Finrevet ost
4 g
Grønnsaksbuljong
140 g
Bacon, terninger
75 g
Rødkål
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
2 ss
Melk til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
2 stk
Egg til saus
½ dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til salat
Kok opp saltet vann i en kjele.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Tilsett melk i en ny dyp tallerken.
Bland panko og halvparten av finrevet ost i en tredje dyp tallerken.
Krydre kylling med en klype salt. Vend først i mel, deretter i melk og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Senk til middels varme og tilsett sopp i stekepannen. Tilsett ekstra olivenolje ved behov. Stek i 3-4 min, eller til myknet.
Skyll salatblanding og halver cherrytomater.
Bland salatblanding, rødkål og cherrytomater i en mellomstor skål. Sett til side.
Skill eggeplomme og eggehvite.
Pisk eggeplomme, matfløte, resterende finrevet ost, grønnsaksbuljong og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Kok pasta i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp. Hell ut resten og legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Ved å bare bruke eggeplommen får man en fyldigere saus!
Tilsett pasta, pastavann og eggeblandingen i stekepannen med sopp og bacon. La småkoke under omrøring til pastaen er dekket av saus, i ca. 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Drypp balsamico og olivenolje over salaten rett før servering. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.
Anrett carbonara på tallerkener og drypp over litt trøffelolje.
Skjær kylling i tynne skiver og legg på toppen.
Server salat på siden.