Skip to main content
Sprø kylling og trøffel-carbonara
Sprø kylling og trøffel-carbonara

Sprø kylling og trøffel-carbonara

med fersk tagliatelle og grønn salat

Denne italienske klassikeren kommer garantert til å mette alle rundt bordet. Vi lager pannestekt ostepanert kylling som serveres på en seng av tagliatelle vendt i en velsmakende carbonarasaus med eggeplomme, fløte, ost, bacon og portobello. Retten toppes med trøffelolje og serveres med en frisk tomatsalat med balsamico og olivenolje.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

125 g

Cherrytomater

150 g

Portobello

300 g

Kyllingbryst

150 ml

Matfløte

250 g

Fersk Tagliatelle

8 ml

Trøffelolje

12 ml

Balsamico

60 g

Salatblanding

40 g

Finrevet ost

4 g

Grønnsaksbuljong

140 g

Bacon, terninger

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

2 ss

Melk til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

2 stk

Egg til saus

½ dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier1253 kcal
Energi (kj)5241 kj
Fett61.1 g
Mettet fett24.3 g
Karbohydrater101.3 g
Sukker10.8 g
Fiber6.9 g
Protein79.4 g
Kolesterol0.2 mg
Natrium968 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Forbered kylling
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Tilsett melk i en ny dyp tallerken.

Bland panko og halvparten av finrevet ost i en tredje dyp tallerken.

Krydre kylling med en klype salt. Vend først i mel, deretter i melk og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
2

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

 Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek bacon og sopp
3

Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Senk til middels varme og tilsett sopp i stekepannen. Tilsett ekstra olivenolje ved behov. Stek i 3-4 min, eller til myknet.

Skyll salatblanding og halver cherrytomater.

Bland salatblanding, rødkål og cherrytomater i en mellomstor skål. Sett til side.

Kok pasta
4

Skill eggeplomme og eggehvite.

Pisk eggeplomme, matfløte, resterende finrevet ost, grønnsaksbuljong og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Kok pasta i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp. Hell ut resten og legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Ved å bare bruke eggeplommen får man en fyldigere saus!

Lag carbonara
5

Tilsett pasta, pastavann og eggeblandingen i stekepannen med sopp og bacon. La småkoke under omrøring til pastaen er dekket av saus, i ca. 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

Drypp balsamico og olivenolje over salaten rett før servering. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.

Server
6

Anrett carbonara på tallerkener og drypp over litt trøffelolje.

Skjær kylling i tynne skiver og legg på toppen.

Server salat på siden.