La oss ta deg med på en kulinarisk reise til Korea! Vi har latt oss inspirere av denne destinasjonen, og frister med en spicy kyllingburger panert med chiliflak og toppet med koreansk BBQ-saus. Som tilbehør ovnsbaker vi søtpotetbåter og mais med kryddersmør. Retten friskes opp med syrlig sylteagurk og en herlig rød coleslaw. Dette er litt av en smakseksplosjon!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
75 g
Rødkål
1 stk
Maiskolbe
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
450 g
Søtpotet
2 stk
Briochebrød
12 ml
Hvitvinseddik
75 g
Koreansk BBQ-saus
1 g
Chiliflak
1 stk
Rød chili
10 g
Sesamfrø
100 g
Asiatisk majones
2 ss
Smør til smør
¼ ts
Salt til smør
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Mos smør, salt, en stor klype chiliflak og en klype pepper med en gaffel i en liten skål.
Fjern blader fra mais, halver kolbene og smør med kryddersmør. Pakk inn i folie.
Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.
Fordel søtpotet på en side av et stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Plasser mais på den andre siden av brettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til søtpoteten er gyllen og maisen er myk.
Topp ferdigstekt søtpotet med sesamfrø og bland godt.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne strimler.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk i lake og sett til side.
Hell av laken før servering.
På et nytt skjærebrett, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.
Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og chiliflak i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblanding, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
Dekk pannen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt. Bruk 2 stekepanner eller stek i omganger for 4P.
TIPS: Tilsett ekstra olje hvis kyllingen setter seg fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del briochebrød i to på midten.
Når det gjenstår 3 min av steketiden til søtpotet og mais, legg briochebrød direkte på en rist i ovnen. Varm i 2-3 min, eller til gjennomvarme.
I mellomtiden, bland sammen halvparten av asiatisk majones med rødkål i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Topp kylling med BBQ-saus.
Fordel briochebrød på tallerkener og fyll med to kyllingbiter, coleslaw og noen skiver syltet agurk.
Server med resterende sylteagurk, søtpotet, mais og resterende asiatisk majones på siden.