Skip to main content
Soyaglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soyaglasert svinekjøtt

Soyaglasert svinekjøtt

med hvitløksris og ovnsbakt brokkoli

I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.

Tags:
Sterk
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Søt chilisaus

150 g

Langkornet hvit ris

10 g

Sriracha

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Pak choi

250 g

Brokkoli

25 ml

Soyasaus

1 stk

Hvitløk

12 ml

Hvitvinseddik

37.5 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Mel til panering

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier612 kcal
Energi (kj)2561 kj
Fett8.1 g
Mettet fett1.6 g
Karbohydrater83.4 g
Sukker12.2 g
Fiber7.1 g
Protein49 g
Natrium7000 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Tilbered svinekjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.

Legg hvetemel på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 20-22 min.

Pakk kjøtt i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Kok ris
2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt gulrot
3

I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.

Bland gulrot i en mellomstor skål med hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Skjær brokkoli i 2 cm biter (skrell om nødvendig).

Grovhakk pak choi.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Når kjøttet har 10-11 min igjen, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.

Når 3-4 min gjenstår, fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak ut tiden.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag saus
5

I mellomtiden, visp sriracha, soyasaus og vann i en skål.

Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.

Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus. Bland godt.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Skjær svinekjøtt i skiver.

Anrett ris på tallerkener.

Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.

Hell over saus og pynt med syltet gulrot.