I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Søt chilisaus
150 g
Langkornet hvit ris
10 g
Sriracha
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Pak choi
250 g
Brokkoli
25 ml
Soyasaus
1 stk
Hvitløk
12 ml
Hvitvinseddik
37.5 g
Reddiker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Mel til panering
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
Legg hvetemel på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 20-22 min.
Pakk kjøtt i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.
Bland gulrot i en mellomstor skål med hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Skjær brokkoli i 2 cm biter (skrell om nødvendig).
Grovhakk pak choi.
Når kjøttet har 10-11 min igjen, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.
Når 3-4 min gjenstår, fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak ut tiden.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, visp sriracha, soyasaus og vann i en skål.
Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.
Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus. Bland godt.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær svinekjøtt i skiver.
Anrett ris på tallerkener.
Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.
Hell over saus og pynt med syltet gulrot.