Skip to main content
Soyaglasert svinekjøtt
Soyaglasert svinekjøtt

Soyaglasert svinekjøtt

med hvitløksris og ovnsbakt brokkoli

Unn deg selv en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og smaksettes med soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Kjøttet og grønnsakene serveres med kokt hvitløksris og syltede reddiker

Tags:
Sterk
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Søt chilisaus

150 g

Langkornet hvit ris

10 g

Sriracha

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Pak choi

250 g

Brokkoli

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

37.5 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Mel til panering

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2524 kj
Fett7.8 g
Mettet fett1.6 g
Karbohydrater82.1 g
Sukker12.1 g
Fiber6.4 g
Protein48.5 g
Natrium7000 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Tilbered svinekjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.

Legg hvetemel på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 20-22 min.

Pakk kjøtt i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Kok ris
2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt reddiker
3

I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.

Bland reddiker, hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål. Vend reddiker i laken.

Hell av laken før servering.

Skjær brokkoli i 2 cm biter (skrell om nødvendig).

Grovhakk pak choi.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Når det gjenstår 10-11 min av kjøttets steketid, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.

Når det gjenstår 3-4 min av steketiden, fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak ut tiden.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag saus
5

I mellomtiden, visp sriracha, soyasaus og vann i en skål.

Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.

Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus. Bland godt.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Skjær svinekjøtt i skiver.

Anrett ris på tallerkener.

Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.

Øs over saus og garner med syltede reddiker.