Laks er en fantastisk fisk som er lett å tilberede. Man skal bare sørge for at den ikke blir stekt for lenge. Laks med stekte grønnsaker som gulrot, paprika og pak choi, som får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk. Vi topper alt med en delikat saus laget av søt chilisaus, soyasaus og ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Lime
½ stk
Squash
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
40 g
Søt chilisaus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne staver.
Grovhakk pak choi.
Skjær squash i tynne, halve skiver.
Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og squash i 3-4 min.
Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min.
Overfør til en skål og krydre med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnet opp, så den holder seg sprø.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet.
Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med laks (med skinnet opp).
Øs søt chilisaus over og pynt med vårløk.
Server limebåter på siden.