topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chililaks

Søt chililaks

med hvitløksstekte grønnsaker og jasminris

Laks er en fantastisk fisk som er lett å tilberede. Man skal bare sørge for at den ikke blir stekt for lenge. Laks med stekte grønnsaker som gulrot, paprika og pak choi, som får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk. Vi topper alt med en delikat saus laget av søt chilisaus, soyasaus og ingefær.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

½ stk

Squash

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3124 kj
Fett28.2 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker18.5 g
Protein34.6 g
Natrium465.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne staver.

Grovhakk pak choi.

Skjær squash i tynne, halve skiver.

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og squash i 3-4 min.

Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Overfør til en skål og krydre med en klype salt og pepper.

I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnet opp, så den holder seg sprø.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Varm søt chilisaus
5

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet.

Server
6

Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med laks (med skinnet opp).

Øs søt chilisaus over og pynt med vårløk.

Server limebåter på siden.