Laks er en fantastisk fisk som er lett å tilberede. Man skal bare sørge for at den ikke blir stekt for lenge. Laks med stekte grønnsaker som gulrot, paprika og pak choi, som får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk. Vi topper alt med en delikat saus laget av søt chilisaus, soyasaus og ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
¼ stk
Ingefær
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Squash
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne staver.
Grovhakk pak choi.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Riv ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] og hvitløk fint.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og squash i 3-4 min.
Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål og krydre med en klype salt og pepper.
Bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Klapp laksen tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnet opp, så den holder seg sprø.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet og ingefæren ikke lenger er ‘rå’.
Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med laks (med skinnet opp).
Øs søt chilisaus over og pynt med vårløk.
Server limebåter på siden.