HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøt Chililaks
topBanner
Søt chililaks

Søt chililaks

med hvitløksstekte grønnsaker og jasminris

Laks er en fantastisk fisk som er lett å tilberede. Man skal bare sørge for at den ikke blir stekt for lenge. Laks med stekte grønnsaker som gulrot, paprika og pak choi, som får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk. Vi topper alt med en delikat saus laget av søt chilisaus, soyasaus og ingefær.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:FiskHveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier673 kcal
Energi (kj)2816 kj
Fett21.66 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater82.94 g
Sukker19 g
Protein34.68 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og jasminris og kok på lav varme under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne staver. Grovhakk pak choi. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. 

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laksen tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt* og pepper* på begge sider. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnsiden opp, så den holder seg sprø. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet og ingefæren ikke lenger er ‘rå’.

6

Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laks (med skinnet opp). Øs chilisaus over og pynt med vårløk. Server limebåter på siden.