Laks er en fantastisk fisk som er lett å tilberede. Man skal bare sørge for at den ikke blir stekt for lenge. Laks med stekte grønnsaker som gulrot, paprika og pak choi, som får en herlig smak av å bli stekt med hvitløk. Vi topper alt med en delikat saus laget av søt chilisaus, soyasaus og ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(InneholderFisk)40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Squash
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og jasminris og kok på lav varme under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne staver. Grovhakk pak choi. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laksen tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt* og pepper* på begge sider. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnsiden opp, så den holder seg sprø. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet og ingefæren ikke lenger er ‘rå’.
Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laks (med skinnet opp). Øs chilisaus over og pynt med vårløk. Server limebåter på siden.