Skip to main content
Sitronbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt laks

Sitronbakt laks

med ovnsbakte poteter og dilldressing

Laks er en fantastisk fisk som er vanskelig å mislykkes med – du må bare passe på at den ikke tilberedes for lenge. Topp laksefileter med sitronskiver og la dem godgjøre seg i ovnen mens du tilbereder lune, ovnsbakte potetbåter, en frisk grøntsalat med reddiker og en kremet dilldressing.

Tags:
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Dill

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

75 g

Reddiker

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2941 kj
Fett40.6 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater52.3 g
Sukker5.4 g
Protein34.2 g
Natrium57.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.

Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.Krydre med oregano, en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Skjær reddiker og sitron i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

Ovnsbak laks
3

Når det gjenstår 12 min av steketiden til potetene, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden
av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre
med en klype salt og pepper.

Topp fisk med sitronskiver og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag dressing
4

Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland salat
5

Bland salatblanding, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett potet, laks, salat og dilldressing på tallerkener.

Press sitronsaft over retten.