Laks er en fantastisk fisk som er vanskelig å mislykkes med – du må bare passe på at den ikke tilberedes for lenge. Topp laksefileter med sitronskiver og la dem godgjøre seg i ovnen mens du tilbereder lune, ovnsbakte potetbåter, en frisk grøntsalat med reddiker og en kremet dilldressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Dill
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
75 g
Reddiker
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.
Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.Krydre med oregano, en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær reddiker og sitron i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Når det gjenstår 12 min av steketiden til potetene, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.
Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden
av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre
med en klype salt og pepper.
Topp fisk med sitronskiver og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland salatblanding, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.
Anrett potet, laks, salat og dilldressing på tallerkener.
Press sitronsaft over retten.