Denne middagen er enkel å lage, men full av smak. Kyllingfilet vendes i sesamfrø og bakes i ovnen til den er gyllen og sprø, før den toppes med litt sweet chilisaus. Samtidig baker vi gulrot og pak choi, og serverer det hele med vårløksris, mild asiatisk majones og sitrusfruktbåter. En lettvint og smakfull rett som passer fint til hverdagen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
10 ml
Sesamolje
(Inneholder: Sesam)
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Sitrusfrukt
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Pak choi
300 g
Kyllingbryst
150 g
Jasminris
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær vårløk i tynne skiver.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek vårløk i 1-2 min, til gyllen og velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.
Grovhakk pak choi.
Fordel gulrot og pak choi på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Hell sesamfrø på en tallerken.
Krydre kylling med salt og vend i sesamfrø.
Legg kylling over på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak kylling og grønnsaker i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.
Vend ferdigbakte grønnsaker med sesamolje.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett ris, kylling og grønnsaker på tallerkener.
Topp kylling med søt chilisaus.
Server med asiatisk majones og sitrusfruktbåter.