Skip to main content
Rustikke vegetardeigbiffer
Rustikke vegetardeigbiffer

Rustikke vegetardeigbiffer

med kremet soppsaus og saftig eplesalat

Piff opp ukesmenyen med en vegetarvariant av klassiske kjøttkaker! Våre rustikke hakkebiffer serveres smørvendte poteter, en saftig eple- og gulrotsalat og en fyldig soppsaus.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Havre
Soya
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Havre, Soya)

½ stk

Løk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

400 g

Småpoteter

1 stk

Eple

1 stk

Bladpersille

1 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

1 ss

Ketchup til biffer

¼ ts

Salt til biffer

2 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til poteter

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3115 kj
Fett46.3 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater52.3 g
Sukker18.8 g
Protein23.8 g
Natrium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og krydre potet med salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

Stek vegetarbiffer
2

I mellomtiden, riv løk grovt.

Bland vegetardeig, løk, ketchup og salt i en stor skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form farse til biffer (2 per person) direkte i stekepannen med en spiseskje og trykk dem flate.

Stek i 2-3 min, eller til brunet og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken og dekk med folie.

Stek sopp
3

I mellomtiden, finhakk sopp.

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme (uten å tørke av den først). Tilsett en skvett olivenolje ved behov.

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

Bland salat
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk persille.

Bland eple, gulrot, persille og en klype salt i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til varm lave.

Tilsett matfløte, soyasaus, salt og en stor klype pepper. Rør godt og la småkoke til servering, i ca 1-2 min.

Vend potet med smør i kjelen rett før servering.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett biffer, potet og salat på tallerkener.

Topp med soppsaus.