Denne kremede karrigryten med kylling er proppet full av gode smaker, og svinges sammen i en fei! Vi lager gryten med creme fraiche, serverer den på en seng av luftig basmatiris og topper den med aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Curry-On
4 g
Kyllingbuljong
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Paprika, grønn
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til kjøtt
¾ dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.
Skjær grønn paprika i 2 cm store biter.
Finhakk persille.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, løk og paprika, og krydre med salt og Curry-On.
Stek i 4-5 min under omrøring, til kylling er gjennomstekt og grønnsaker er myke.
Tilsett creme fraiche, vann og kyllingbuljong. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett ris i skåler.
Topp med kyllingkarri.
Garner med persille og server med en klatt aprikoschutney.