topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kjøttdeig-arrabiata

Rask kjøttdeig-arrabiata

med stekte cherrytomater og basilikum

Smakfull og sterk kosemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke spaghetti før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.

Tags:
Sterk
Rask
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

1 stk

Sjalottløk

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

½ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3225 kj
Fett29.5 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater82 g
Sukker16.4 g
Protein38.9 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann og sukker i pannen.

La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.

Riv basilikum grovt over.

Strø over resterende ost.