Drøm deg bort til Asia med en spennende fusion-oppskrift på japansk taco! Kjøttdeigen stekes med hvitløk, ingefær og woksaus for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter fylles hvert tortillabrød med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili. Kjapt, enkelt og veldig godt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
37.5 g
Asiatisk woksaus
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Lime
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
½ stk
Purre
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Skjær lime i båter.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt).
Skyll purre, halver og skjær i tynne skiver.
TIPS: Pass på at du skyller purren godt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, purre og en klype salt i 5-6 min, eller til brunet.
Mens kjøttdeigen steker, bland salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk og ingefær til kjøttdeig og stek videre i 1 min.
Tilsett asiatisk woksaus og bland godt.
Krydre med en stor klype pepper.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett alt på bordet. Smør hvert tortillabrød med asiatisk majones.
Topp med salat, kjøttdeig og chili.
Server resterende limebåter på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.