
Rask chiligryte
med krydret kjøttdeig og mild limeyoghurt
En meksikansk klassiker som hele familien vil elske. En rask chiligryte med kjøttdeig, paprika og kidneybønner, som får en fantastisk smak av å bli stekt med vår gode krydderblanding, Tex-Mex. Serveres med ris, limebåter og en stor klatt yoghurtdressing
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Gulrot
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig
150 g
Basmatiris
½ pakke
Kidneybønner
30 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
5 g
Tex-Mex
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
4 g
Kjøttbuljong
½ stk
Lime
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts].
Tilsett ris og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.
Fjern fra varmen og la stå hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær gulrot i halvmåner.
Hell av væsken og skyll kidneybønner [½ pakke, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, gulrot og en klype salt i 6-7 min, eller til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Bland yoghurt, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en skål.
Tilsett Tex-mex, kjøttbuljong, chiliflak, hakkede tomater, salt [½ ts | 1 ts] og rødvinssaus [½ pakke, 2P] til stekepannen. Rør godt.
Tilsett kidneybønner og la småkoke i 3-4 min. Smak til med en klype pepper.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig og bønner.
Hell over limeyoghurt og legg limebåter på siden.
Press over en skvett limesaft.