topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask chiligryte

Rask chiligryte

med krydret kjøttdeig og mild limeyoghurt

En meksikansk klassiker som hele familien vil elske. En rask chiligryte med kjøttdeig, paprika og kidneybønner, som får en fantastisk smak av å bli stekt med vår gode krydderblanding, Tex-Mex. Serveres med ris, limebåter og en stor klatt yoghurtdressing

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Basmatiris

½ pakke

Kidneybønner

30 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

4 g

Kjøttbuljong

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier821 kcal
Energi (kj)3437 kj
Fett32.28 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater87.27 g
Sukker30.1 g
Protein39.77 g
Natrium1267.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts].

Tilsett ris og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.

Fjern fra varmen og la stå hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot i halvmåner.

Hell av væsken og skyll kidneybønner [½ pakke, 2P].

Finhakk eller press hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, gulrot og en klype salt i 6-7 min, eller til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Lag limeyoghurt
4

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Bland yoghurt, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en skål.

Lag saus
5

Tilsett Tex-mex, kjøttbuljong, chiliflak, hakkede tomater, salt [½ ts | 1 ts] og rødvinssaus [½ pakke, 2P] til stekepannen. Rør godt.

Tilsett kidneybønner og la småkoke i 3-4 min. Smak til med en klype pepper. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig og bønner.

Hell over limeyoghurt og legg limebåter på siden.

Press over en skvett limesaft.