Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så dette er en rett med futt i! Vår variant byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Basilikum
4 g
Middelhavsdrøm
125 g
Cherrytomater
4 g
Buljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Paprika
70 g
Tomatpure
1 g
Chiliflak
140 g
Bacon, terninger
180 g
Penne
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
30 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og chiliflak i 3-4 min, til myke.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett matfløte, sukker, tomatpuré, buljong og pastavann til stekepannen og rør godt.
La putre i 1 min, eller til pastaen er ferdigkokt. Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen.
Krydre med salt og pepper etter smak, og rør godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener.
Riv basilikumblader over.
Strø over finrevet ost.
Strø over pistasjnøtter.