Skip to main content
Rask bacon-arrabiata

Rask bacon-arrabiata

med stekte cherrytomater og frisk basilikum

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så dette er en rett med futt i! Vår variant byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:
Superrask
Rask
Sterk
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

4 g

Buljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

140 g

Bacon, terninger

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier985 kcal
Energi (kj)4121 kj
Fett51 g
Mettet fett19.9 g
Karbohydrater90.7 g
Sukker24.7 g
Protein35 g
Natrium957.4 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon og grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og chiliflak i 3-4 min, til myke.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
3

Tilsett matfløte, sukker, tomatpuré, buljong og pastavann til stekepannen og rør godt.

La putre i 1 min, eller til pastaen er ferdigkokt. Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen.

Krydre med salt og pepper etter smak, og rør godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
4

Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener.

Riv basilikumblader over.

Strø over finrevet ost.

Strø over pistasjnøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image