Skip to main content
Rask bacon-arrabiata

Rask bacon-arrabiata

med stekte cherrytomater og frisk basilikum

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:
Rask
Sterk
Superrask
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart nudelvann

1 ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier884 kcal
Energi (kj)3698 kj
Fett42.7 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater87.5 g
Sukker22.2 g
Fiber7.1 g
Protein32 g
Natrium952.9 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt spaghettivann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon og grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og chiliflak i 3-4 min, til myke.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
3

Tilsett matfløte, sukker, tomatpuré, kyllingbuljong og spaghettivann til stekepannen og rør godt.

La putre i 1 min, eller til pastaen er ferdigkokt. Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen.

Krydre med salt og pepper etter smak, og rør godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
4

Anrett spaghetti arrabiata i dype tallerkener.

Riv basilikumblader over.

Strø over finrevet ost.