Skip to main content
Rask aromatisk kyllingbowl

Rask aromatisk kyllingbowl

med cajunkrydret orzo og kålsalat

Orzo er en type pasta som ligner litt på ris, men det smaker pasta. Vi koker orzo med gulrot og cajunkrydder, og samtidig steker vi kylling med deilige krydder, og lager en rask salat med spinat, aioli og spisskål. En smakfull rett som metter.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Superrask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

75 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot, Julienne

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

180 g

Orzo

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

½ ss

Mel til kjøtt

½ dl

Vann til kjøtt

2 ss

Smør til orzotto

Næringsinnhold

Kalorier828 kcal
Energi (kj)3464 kj
Fett33.4 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker7.8 g
Fiber6 g
Protein52 g
Natrium392.8 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Når orzo har 5 min igjen, tilsett gulrot.

Hell av vannet når den er ferdig. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Al dente betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand. 

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kyllingstrimler, Panamat, kyllingbuljong, hvetemel og en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min.

Tilsett vann og la putre i 1-2 min, eller til gjennomstekt og brunet. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll spinat. 

Bland spinat, spisskål, aioli og en klype salt og pepper i en skål. 

Når orzoen er ferdig, rør inn Ay Cajun-ba og smør. Rør til smøret har smeltet.

Server
4

Anrett orzo, kylling og salat i dype tallerkener. 

Topp med en klatt yoghurt.