Orzo er en type pasta som ligner litt på ris, men det smaker pasta. Vi koker orzo med gulrot og cajunkrydder, og samtidig steker vi kylling med deilige krydder, og lager en rask salat med spinat, aioli og spisskål. En smakfull rett som metter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Gulrot, Julienne
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
30 g
Spinat
180 g
Orzo
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
½ ss
Olje til steking
½ ss
Mel til kjøtt
½ dl
Vann til kjøtt
2 ss
Smør til orzotto
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Når orzo har 5 min igjen, tilsett gulrot.
Hell av vannet når den er ferdig.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: Al dente betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler, Panamat, kyllingbuljong, hvetemel og en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min.
Tilsett vann og la putre i 1-2 min, eller til gjennomstekt og brunet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Bland spinat, spisskål, aioli og en klype salt og pepper i en skål.
Når orzoen er ferdig, rør inn Ay Cajun-ba og smør. Rør til smøret har smeltet.
Anrett orzo, kylling og salat i dype tallerkener.
Topp med en klatt yoghurt.