Skip to main content
Rask koreansk kjøttdeig-'bulgogi'

Rask koreansk kjøttdeig-'bulgogi'

med kimchi-inspirert kålsalat og asiatisk majones

Koreansk mat er fullt av smak, og denne varianten står klar på null tid! Kjøttdeig brunes og får en søt og krydret smak med honning, sriracha, soyasaus og ketchup, inspirert av klassisk bulgogi. Vi serverer det hele på en seng basmatiris med en frisk kålsalat med kimchi-preg og en klatt asiatisk majones. Topp med sesamfrø for ekstra smak og krønsj.

Tags:
Superrask
Melkefri
Allergener:
Gluten
Soya
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Honning

20 g

Sriracha

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

150 g

Basmatiris

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Sitrusfrukt

1 g

Chiliflak

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Gulrot, Julienne

150 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Ketchup til saus

Næringsinnhold

Kalorier844 kcal
Energi (kj)3531 kj
Fett36.8 g
Mettet fett9.8 g
Karbohydrater94.6 g
Sukker21.2 g
Fiber7.1 g
Protein38.9 g
Natrium651.5 mg
Potassium38.3 mg
Calcium12.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Skjær ender av sukkererter og halver.

Bland spisskål, gulrot, sukkererter, en stor skvett sitrusfruktsaft, chiliflak og salt i en stor skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett honning, sriracha, soyasaus og ketchup. Stek videre i 1-2 min, til karamellisert.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

4

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kjøttdeig, kimchi-inspirert kålsalat, asiatisk majones og et dryss sesamfrø.