Prosciuttosvøpt ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøpt ytrefilet av svin

Prosciuttosvøpt ytrefilet av svin

med soppsaus og ovnsbakt rosenkål

Skap høytidsstemning i heimen med denne nydelige middagsretten bestående av prosciuttosvøpt ytrefilet av svin, kremet potetmos med italiensk ost, ovnsbakte rosenkål med pinjekjerner og tranebær og en utsøkt soppsaus. Kos dere!

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

50 g

Prosciutto

100 g

Østershatter

4 g

Kyllingbuljong

400 g

Bakepotet

300 g

Rosenkål

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier799 kcal
Energi (kj)3344 kj
Fett34.7 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater62.1 g
Sukker20.4 g
Protein63.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. 

La hvile under lokk til servering.

Stek kjøtt
2

Legg prosciutto flatt på et skjærebrett og rull svinekjøtt inn i skinken. Kjøttet skal være helt dekket.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile i noen minutter eller til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, riv sopp grovt i stykker.

Finhakk persille.

Skjær av stilk på rosenkål og fjern eventuelle gule eller ødelagte blad. Skjær rosenkål i to.

Ovnsbak rosenkål
4

Bland rosenkål, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Overfør til den andre siden av stekebrettet med kjøtt og bak i 10-12 min, eller til møre.

Når rosenkålene har 5 min igjen, legg pinjekjerner på stekebrettet og rist ut resterende steketid.

Lag soppsaus
5

Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] i pannen brukt til kjøtt og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp under omrøring i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett Hvitløksflørt og kyllingbuljong. Stek i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og rør godt. Senk varmen til middels og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P]. Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Rør inn hakket persille.

Rett før servering, bland sammen rosenkål, pinjekjerner og tranebær.

Server
6

Skjær svinekjøtt i serveringsstykker og anrett på tallerkener.

Topp med soppsaus og server potetmos og rosenkål på siden.