Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte köfter

Pannestekte köfter

med granatepletabbouleh og rømme

I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med syrlig rømme og frisk mynte.

Tags:
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Granateple

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Tomat

1 stk

Mynte

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

60 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 stk

Egg til koftaer

½ ts

Salt til koftaer

½ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2533 kj
Fett29.6 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater46.2 g
Sukker11.4 g
Protein32.9 g
Natrium51.2 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann i en kjele.

Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la putre i 9-10 min, eller til myk.

Bland kjøttdeig
2

Press eller finhakk hvitløk.

Bland kjøttdeig, Panamat, egg, brødrasp, salt og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.

Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 8 cm lange).

Stek köfte
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

Forbered råvarer
4

Grovhakk agurk og tomat.

Finhakk mynte.

Skyll spinat.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell av vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland tabbouleh
5

Bland ferdigkokt bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt og pepper.

Server
6

Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.

Drypp over noen klatter rømme og pynt med mynte.