
Pannestekte köfter
med granatepletabbouleh og mild yoghurt
I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med kremet yoghurt og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
½ stk
Granateple
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Tomat
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
4 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med saltet vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Press eller finhakk hvitløk.
Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 8 cm lange).

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Grovhakk agurk og toma. Finhakk mynte. Skyll spinat.
Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple [1/2 stk, 2P] i en skål med vann og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland ferdigkokt bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.

Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.
Drypp over noen klatter yoghurt og pynt med mynte.